Sønderager Rambo - en vædder i særklasse

CHR-CKR: 44835-01078
Født: 18-05-2011 (død: 2015)
S-Indeks: 99 / 24

En hjørnesten i vores avlsarbejde. Med en helt speciel afstamning var Sønderager Rambo egentlig tiltænkt en rolle som avlsvædder hos Sønderager Zwartbles, hvor han er født. Vi var derfor meget taknemmelige, da Martine Bon lod os overtage denne helt specielle vædder.

Rambo's far var den importerede hollandske vædder Holim Ambon, som var stor og kraftig, og tiltænkt en lang karriere som avlsvædder. Desværre døde Holim Ambon ved en ulykke i 2011 efter blot at have avlet 18 lam. En af disse lam var Rambo, der ikke blot blev født som en efternøler i maj 2011, men som heller ikke på nogen måder var planlagt. Hans mor er det succesfulde får Sønderager Jeanette, der vandt første og ærespræmie på Herning Dyrskue 2012. Jeanette blev allerede i 2010 udvalgt som potentiel til dyrskuet, og skulle derfor ikke løbes i efteråret 2010, - men til gengæld vokse sig helt ud forinden. Men Holim Ambon hoppede to gange over grinderne ind til Jeanette og de andre gimmere, - og sikrede på den måde at hans gener gik videre til bl.a. Sønderager Rambo.

Sønderager Rambo var en meget stor, kompakt og kraftig vædder. Han havde kødfylde, kropsdybde, længde samt fine aftegninger. Rambo var ud af en linje, som avler masser af mælk samt god tilvækst og slagtekvalitet. Derudover havde Rambo et helt fantastisk roligt temperament.
 

Rambo har avlet utrolig mange skønne lam. Mange af hans vædderlam er solgt som avlsvæddere til andre besætninger, mens mange gimmerlam er fortsat som avlsdyr i vores egen besætning samt andre besætninger.