Nejlinge Empo - Stærk avlshistorik og eksteriør samt et godt temperament

CHR-CKR: 119031-00190
Født: 03-04-2018
S-Indeks: 107 / 33

Nejlinge Empo er en mørk, kraftig og bred vædder med en rigtig fin udstråling, en stærk ryg, gode ben og et dejligt temperament.


Empo blev solgt til Søren Nilausen ved Grønbjerg og Jette og Thorkild Thiim Jensen ved Ørnhøj i efteråret 2019, og har i 2020 og 2021 avlet en række lam i de to besætninger. I sommeren 2021 fik vi mulighed for at købe Empo tilbage sammen med én af hans sønner fra Jette og Thorkilds besætning. Fra efteråret 2021 er Empo således tilbage i Nejlinge. Tak fordi vi måtte købe ham tilbage! Denne gang slipper vi ham ikke igen.

Nejlinge Empo er på ingen måder en ekstrem vædder, og faktisk måtte hans kødsætning gerne have været større. Empo har imidlertid vist, at han - i hvert fald her i Nejlinge - kan lave virkelig gode, velbyggede lam med flot, stærk overlinje, gode ben og fin kødsætning. Blandt hans døtre er Nejlinge Floria fra 2019, der har udviklet sig til at være et af besætningens bedste får med et fantastisk eksteriør og stor udstråling. Blandt Empo's sønner fra 2021 er Thiims Tim, som vi købte sammen med Empo.

På billedet til højre står Tim ikke helt korrekt. Tim har imidlertid sin fars meget korrekte bygning samtidig med at han fra sin mors linje har fået en større kødsætning. Tim bliver prøvet i efteråret 2021, idet vi satser på, at han på et tidspunkt skal overtage pladsen efter sin far.

Empo selv er et trillingelam fra 2018. Hans mor er stadig i vores besætning, hvor hun år efter år får et kuld tvillinger eller trillinger. Empos far var den store, kraftige vædder Sønderager Bart. Hans mor passer sine lam til UG kryds og slange, og hendes lam kvitterer hvert år med rigtig fin tilvækst i såvel dieperioden som efter fravænning. Empos ophav har således gennem mange år sat sine solide spor i avlen, hvilket yderligere øger hans værdi som avlsvædder.

Nejlinge Empo - Stærk avls historik, eksteriør og godt temperament !!