Nejlinge Cato - Elegant høj vædder af helt nyt blod

CHR-CKR: 119031-00089
Født: 10-03-2016
S-Indeks: 99 / 10

Nejlinge Cato er en ung og meget lovende vædder, der bringer helt nyt blod til vores besætning!

Han er faldet efter rent hollandske forældre; vædderen Holim Pjotr samt fåret Holim Lotte. På grund af det rent hollandske ophav er hans teoretisk beregnede S-indeks fortsat under gennemsnittet, idet ingen af forældrene endnu har bevist deres avlsmæssige værdi i Danmark. Cato står derfor på helt egne ben i avlen!

Cato er en typisk hollandsk vædder. Han er højere og mere slank end den type Zwartbles, vi ellers stræber efter, og hans kropsbygning er mindre kødfuld, end det vi typisk ønsker. Men han er korrekt bygget og har en stærk krop.

I 2017 udvalgte vi seks af årets gimmere efter Cato til at gå videre i besætningen. Gimmerlammene er en kombination af vores kraftigste moderfår samt høje Cato. To af Cato's vædderlam er sendt ud som avlsvæddere til andre besætninger i løbet af efteråret.

I efteråret 2017 går Cato med 13 moderfår og gimmere. Gruppen er primært valgt ud fra hundyrenes genetik og kropsbygning, som begge skal stå godt til den enkelte vædder. Cato gruppe af moderfår er alle af den høje og kraftige type, som vi generelt avler efter. Cato's højde og elegante udtryk vil forhåbentlig bidrage til nogle rigtig flotte og elegante lam, som vi glæder os til at opleve. 


Nejlinge Cato er i februar 2018 solgt til Charlotte Mikkelsen ved Lejre.