Salg af avlsdyr

På Nejlinge Zwartbles Farm sætter vi en ære i at sælge sunde avlsdyr af høj kvalitet. Tilfredse kunder betyder alt for os, og vi står derfor altid 100% inde for de avlsdyr vi sælger. Du er velkommen til at kontakte os og høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Hos os er landbruget tilrettelagt således, at vi sikrer god dyrevelfærd. I avlsarbejdet stræber vi efter høj avlssikkerhed med fokus på egenskaber som lette læmninger, roligt temperament, stærk og korrekt kropsbygning, sunde klove og stærke ben, muskelfylde, mælk, god vedligehold, flokmentalitet m.fl. Vi baserer med andre ord vores avls på "multi-traits" strategien, idet vi selekterer for flere egenskaber på én gang under hensyntagen til egenskabernes positive/negative sammenhænge.

Vædderen Nejlinge Erkan solgt

Tak til Preben Sand, Nødebo for køb af vædderen Nejlinge Erkan til sin Zwartbles besætning. Erkan er trillingesøn af Nejlinge Cody. Preben etablerede sin Zwartbles besætning i 2017 ved købet af et ungt moderfår samt tre gimmerlam. En ung gimmer fra 2018 er i år tillagt besætningen. Efter levering i Nødebo gik Erkan til makronerne med krum hals. Vi håber, at I bliver glade for Erkan samt at han kommer til at lave rigtig mange gode lam hos jer. Held og lykke med ham og fårene!
12-11-2018

Vædderen Nejlinge Echo solgt

Tak til Søren Nilausen for køb af vædderen Nejlinge Echo, der er det flotteste vædderlam fra vores berømte femlingekuld fra marts 2018. Echo og hans fire brødre er faldet efter fåret Nejlinge Caroline og vædderen Nejlinge Cato. Fire af drengene var levende ved fødslen. Èt vædderlam var dødfødt. De fire drenge var imidlertid ekstremt levedygtige og meget fremme i skoen mht. at søge mælk hos deres mor. Deres energiske tilgang gav pote. Gennem sommeren voksede de sig allesammen store og flotte. Tre blev slagtet i efteråret med slagtevægte på 25-27 kg. efter opskæring! Nejlinge Echo sikrede sig en plads som avlsvædder hos Søren Nielausen i Grønbjerg. Med et foreløbigt S-Indeks på 105 ligger Echo godt placeret i den bedste del af den danske hitliste. Han er en høj og elegant vædder, men har dog endnu ikke den bredde og tyngde, som vi normalt selv stræber efter. Men fylden og bredden kan måske komme hen over vinteren, og som femling bør man vel også lige få en chance og lidt længere tid at vokse i...
11-11-2018

Tre gimmere og et vædderlam solgt

Tak til Birgitte og Sebastian Hoelgaard, Kolsbæk for køb af tre gimmerlam samt et vædderlam til deres nyetablerede Zwartbles besætning. Det er altid en stor fornøjelse at være med til at virkeliggøre drømmen om at holde får. Birgitte og Sebastian har et skønt landsted, hvor de fremover kan udleve deres fåredrømme samt udvikle deres nye Zwartbles besætning. De tre gimmere er faldet efter vædderne Nejlinge Cato samt Sønderager Bart. Vædderlammet, som fra midten af november skal løbe de tre piger, er en flot og dejlig dreng efter vædderen Nejlinge Cody. Hans morfar er den store og flotte importvædder Holim Ton fra Sønderager Zwartbles. På Nejlinge Zwartbles Farm ilæmmer vi typisk ikke årets gimmerlam, men til Birgitte og Sebastian har vi udvalgt nogle store flotte gimmere fra 2018. Over den næste måned fodrer Birgitte og Sebastian de tre piger efter en foderplan, der sikrer, at gimmerne opnår den ønskede vægt inden ilæmning. Når vi leverer vædderlammet medio november, er gimmerne derfor helt klar til ilæmning. Vi ønsker Birgitte og Sebastian alt mulig held og lykke med jeres nye Zwartbles besætning, og håber at I får nogle rigtig fine lam til "fåråret".
11-10-2018

To væddere solgt til avl

Tak til Mette og Preben Klarskov Hansen, Sandved for endnu en gang at købe avlsvædder hos os. Mette og Preben har en Texel baseret krydsningsbesætning på knap 200 moderdyr. I 2013 købte de vædderen Sønderager Kløver, som under navnet Dr. Zwarts har gjort et godt arbejde. Dr. Zwarts, der fortsat arbejder i besætningen, fik i 2017 selskab af vædderen Nejlinge Daanaa i det daglige omtalt som Dr. Zwarts Junior. De to Dr Zwarts flankeres fremover af endnu to Zwartbles væddere, nemlig Nejlinge Emir og Sønderager Troldmand. Nejlinge Emir er en tvillingvædder efter Nejlinge Cody og Nejlinge Toes. Som sin far, er Emir også selv en kraftig vædder. Han har gode ben, en fin overlinje samt et godt bredt kryds. Temperamentet tegner også rigtig godt. Sønderager Troldmand er en trillingvædder efter Holim Ton og Holim Ilona. Vi købte Troldmand i juli hos Sønderager Zwartbles, men skal først bruge ham i 2019 eller 2020. Derfor kunne vi indgå en aftale med Mette og Preben, der har købt Sønderager Troldmand midlertidigt med en tilbagekøbsaftale, såfremt han udvikler sig efter vores ønsker. Vi håber, at Emir og Troldmand kommer til at lave rigtig mange gode lam, - og vi ønsker Mette og Preben alt mulig held og lykke med jeres nyeste Zwartbles væddere fra Nejlinge Zwartbles Farm.
03-10-2018

Dyrskuefåret Sønderager Bella Bon solgt

Tak til Torben og Jerry Bækgaard-Salling, Sandved for endnu en gang at købe avlsdyr hos os. På Roskilde Dyrskue var det tydeligt, at Torben og Jerry havde fået et godt øje til vores ene showfår Bella. Bella præsenterede sig rigtig fint og modtog bl.a. en ærepræmie, en rigtig god kåringsbeskrivelse samt en fin placering i mønstringskonkurrencen. Efter dyrskuet gav Torben og Jerry et bud på Bella, som vi accepterede. Det var ellers vores hensigt at beholde Bella i egen avl, - men omvendt er det også rart at sende gode dyr ud og lade dem arbejde hos andre. Som et plaster på såret beholder vi istedet Bellas gimmerlam fra i år, der på Roskilde Dyrskue fik præmie for størst daglig tilvækst af alle lam på dyrskuet! Vi ønsker jer held og lykke med Bella og jeres øvrige Zwartbles.
25-07-2018

Tre avlsdyr solgt til skøn oase i Nordsjælland

Tak til familien Ilsøe, Fredensborg for køb af to gimmere samt et vædderlam. To kilometer nede af den lille grusvej dukker familiens ejendom pludselig op. Her er fred og ro, og helt utroligt idyllisk. Fårene græsser en lille fold med grønt græs, hvilket efterhånden er en sjældenhed at se her i juli måned, hvor tørken har bidt sig godt fast. Familien er opslugt af dyrene og deres lille landsted, og det er en kæmpe inspiration at lytte til deres tanker og drømme om selvforsyning. Køkkenhaven står frodigt i al sin pragt og modtager misundelige blikke fra en lille flok ægte Maranhøns, der græsser tæt på men dog bag et flytbart hegn. Sikke et vidunderligt sted. Vi er sikre på, at de tre unge Zwartbles kommer til at få det super godt hos jer. Vi håber, at I alle får en rigtig dejlige sommer, samt at I bliver glade for jeres nye Zwartbles.
23-07-2018

Ældre moderfår solgt

Tak til Pia Nielsen, Holløse for køb af et ældre moderfår. Moderfåret, der netop er goldet, skal hygge sig hos Pia i den sidste del af sit liv. Hun har gjort det rigtig godt, fået mange lammekuld og passet sine lam rigtig godt. I år havde hun dog lidt svært ved at klare skærene, og endte med kun at gå med ét af sine tre lam. Dette gimmerlam græsser allerede hos Pia og hendes mand. Og nu følger så moderfåret, der skal nyde sit otium i Holløses bakkeland. Vi håber I får en rigtig dejlig sommer sammen
12-07-2018

To gimmerlam og et vædderlam solgt

Tak til Jakob Langkjær, Hørve for køb af to gimmerlam samt et vædderlm. Jakob og hans familie bor på den skønneste landejendom i det vestlige Sjælland. Skøn udsigt og lækre kuperede marker med en kilde løbende i skellet, hvor dyrene har frisk vand året rundt. Jakob havde set vores Zwartbles på Roskilde Dyrskue. Og som os andre, var han solgt på stedet! Familien starter deres Zwartbles flok med to perfekt aftegnede avlsgimmerlam efter vædderen Nejlinge Cato. Deres vædder er faldet efter vædderen Nejlinge Cody, og født i årets første kuld, et trillingekuld. Vædderlammet, der er perfekt i sine aftegninger, har en flot kraftfuld krop og er meget imponerende i forhold til hans fødsel i et kuld trillinger. Vi håber, at I bliver glade for jeres Zwartbles flok. De skal i hvert fald nok få det godt hos jer og i selskab med jeres Belted Galloway.
12-07-2018

To gimmerlam solgt

Tak til Pia Nielsen, Holløse for køb af to gimmerlam. Pia og hendes mand var blandt de mange gæster, som aflagde et besøg i fåreteltet på Roskilde Dyrskue. Her så de Zwartbles for første gang, og var solgt på stedet. I dag kunne Pia så tage imod to smukke unge gimmerlam, der fremover skal nyde livet hos Pia med udsigt over Holløse Bredning. De to gimmere, Nejlinge Enya og Nejlinge Etikka er faldet efter vædderne Nejlinge Cody og Nejlinge Cato. Deres mødre er henholdsvis Sønderager Beatrix samt Sønderager Zoey - to stærke moderfår! Vi håber, at I bliver glade for de to smukke Zwartbles gimmere! Vi er i hvert fald sikre på, at de får det godt hos jer!
05-07-2018

Tre gimmerlam solgt

Tak til Peter Sørensen i Kagerup for køb af tre gimmerlam. Peter havde spottet vores Zwartbles i æbleplantagen under et anlægsarbejde i Nejlinge. Han blev hurtigt meget begejstret for de smukke Zwartbles og lagde snart billet ind på tre af årets gimmerlam. I dag kunne Peter så tage imod sine tre nye Zwartblespiger Electra, Elisabeth og Elsa. De tre piger er alle en tvilling eller trilling efter Cato og Bart, der stammer fra den hollandske vædder Holim Pjoth. På morsiden er de faldet efter tre forskellige mødre fra Beatrix-, Lisbeth- og Tusse-familien. Vi håber, at du bliver glade for dine tre smukke Zwartbles gimmere! Vi er i hvert fald sikre på, at de får det godt i Kagerup!
03-07-2018

To får og seks lam solgt

Tak til familien Valentin, Allestedlund på Fyn for køb af to moderfår med lam. Familien havde længe ønsket at holde får, men tvivlede på, om det nu virkeligt var noget for dem, - særligt at håndtere dyrene gennem vinteren. For at få noget konkret erfaring med det at holde får, fandt vi i fællesskab frem til en løsning, som passer super godt for dem. Løsningen blev, at familien købte to "slagtefår" samt deres tilsammen seks lam. På den måde kan familien høste erfaring hen over sommeren, slagte får og lam til efteråret, og derefter tage stilling til, om fårehold er noget for dem på helårsbasis eller om de mere er til sommerhygge med dyrene og en efterfølgende fyldt fryser med det lækreste lammekød til vinter! Vi håber, at I bliver glade for jeres otte smukke Zwartbles får og lam samt at I får en får-rygende sommer sammen med dem! I er altid velkomne her i Nejlinge!
29-04-2018

Avlsvædder Nejlinge Cato solgt

Tak til Charlotte og Vagn Mikkelsen fra Lejre for køb af avlsvædderen Nejlinge Cato. Cato er en toårige vædder efter den hollandske vædder Holim Pjotr, som desværre ikke fik så lang en karriere i Danmark. Cato er én blandt meget få væddere efter Pjotr, og derfor ubeslægtet med de fleste danske moderdyr. Inden Cato drog til Lejre, løb han 11 af vore egne moderfår. De 11 løbninger har resulteret i ikke mindre end 29 lam eller 2,63 lam pr. moderfår. Det er således en produktiv ung herre, som er kommet til Lejre! Cato tilhører gruppen af høje, elegante "hollandske" væddere. Hans lam fødes let, da han bidrager med en passende pandebredde samt et passende bryst. Cato er meget korrekt bygget med en lige og stærk ryg, korrekt benstilling og gode sorte klove. Dertil kommer, at han ikke har bipatter, hvilket også er vigtigt ved valg af avlsvædder! Vi håber, at I bliver glade for Cato, samt at han kommer til at lave mange flotte lam hos jer de kommende år.
26-02-2018

To drægtige moderfår og to gimmere solgt

Tak til Maiken Kærager og familie, Store Heddinge for køb af to drægtige moderfår samt to gimmere fra 2017. Familien Kærager har netop erhvervet en ny gård med et større jordtilliggende på Stevns, hvor de for flere år tilbage startede op med grise og geder. Gederne er nu solgt fra, men grisene er flyttet med over på den nye ejendom. De fire Zwartbles-får bliver grundstammen på deres nye Zwartbles-besætning. Til vores store glæde har de besluttet at enkeltdyrsregistrere samt vedligeholde besætningens M3-status. De to får er drægtige ved henholdsvis Sønderager Bart og Nejlinge Cody. Vi ønsker jer alt mulig held og lykke med jeres nye Zwartblesflok samt en rigtig glædelig jul!
17-12-2017

To drægtige moderfår solgt

Tak til Torben og Jerry Bækgaard-Salling, Sandved for endnu en gang at købe avlsdyr hos os. Torben og Jerry havde luftet tanken, at de godt kunne finde plads til yderligere et par moderfår i deres besætning. Vi præsenterede derfor Torben og Jerry for tre af de nyankomne unge moderfår fra Walløegaard Zwartbles, som er faldet efter vores Beatrice-hundyrlinje, og som vi allerede har en del hundyr efter. Torben og Jerry valgte to moderfår fra henholdsvis 2014 og 2015 efter vædderne Nejlinge Rasmus og Sønderager Jimmi. De to moderfår er løbet ved henholdsvis Nejlinge Cody og Sønderager Bart, og læmmer (måske) den 1. april 2018. Torben og Jerry har et skønt landsted på Sydsjælland, hvor de i 2017 har etableret deres Zwartbles-besætning. Til vores store glæde har de besluttet at enkeltdyrsregistrere samt vedligeholde besætningens M3-status. Vi ønsker jer alt mulig held og lykke med de nye drægtige moderfår og jeres samlede Zwartblesflok!
26-11-2017

Tre drægtige gimmere fra 2016 solgt

Tak til Charlotte og Vagn Mikkelsen fra Lejre for endnu en gang at købe avlsdyr hos os. Efter at vi tog imod 10 avlsdyr fra det nu lukkede Walløegaard Zwartbles, var der udsigt til mere trængsel end sædvanligt i vinterstalden. På det tidspunkt havde Charlotte allerede givet et pip om interessen i at købe yderligere et par drægtige gimmere. Ganske forsigtigt sendte jeg derfor et billede af tre potentielle gimmere, såfremt hun stadig var interesseret. Charlotte slog til med det samme, - og hun ville have dem alle tre! De tre gimmere er alle født i 2016. De har hygget sig gennem hele sidste vinter og gennem sommeren, og er nu løbet ved henholdsvis Nejlinge Cato og Nejlinge Cody. Gimmerne falder efter tre forskellige hundyrlinjer. Såfremt de leverer nogle gode vædderlam til marts, har Charlotte derfor lidt forskelligt væddere at arbejde med, så hun ikke nødvendigvis behøver at købe en ny avlsvædder i 2018. Vi er begejstrede for Charlottes interesse i Zwartbles'erne. Hos Charlotte og Vagn har fårene supergode betingelser. At det betaler sig, viste sig allerede i denne sæson, hvor én af deres vædderlam - stor og flot - blev solgt til en hobbyavler i Gilleleje. Godt arbejde Charlotte! Vi ønsker jer alt mulig held og lykke med de nye drægtige gimmere samt jeres samlede Zwartblesflok!
26-11-2017

Vædderen Nejlinge Daitan solgt

Tak til Pernille og Preben Sand, Nødebo for køb af vædderen Nejlinge Daitan til deres nyetablerede Zwartbles besætning. Daitan er søn af Virkelyst Silas og dermed bror til vores egen avlsvædder Nejlinge Cody. Daitan er otte måneder gammel og har forud for levering løbet et par unge piger her hos os. Han er derfor helt klar til at træde ind i sit nye arbejde. Pernille og Preben har for nyligt etableret deres Zwartbles besætning ved købet af et ungt moderfår samt tre gimmerlam. For at sætte skub i sagerne ønskede de også at ilæmme de tre gimmere fra foråret 2017. Vi udskød derfor leveringen af vædderen for at give de tre gimmere lidt mere tid til at vokse. Ydermere justerede vi nogle af kravene til vædderen, så han passer godt til helt unge gimmere. Når valget faldt på Daitan, skyldes det blandt andet, at han har et fint smalt hoved, en fin fødselsvægt på 4,0 kg samt en korrekt bygget krop, der ikke er ekstrem på nogen måde. Hans ben er stærke og korrekte og dertil kommer et supergodt temperament, som er et must, særligt i en lille hobbybesætning. Efter levering i Nødebo gik Daitan til makronerne med krum hals. Vi håber, at I bliver glade for Daitan samt at han kommer til at lave rigtig mange gode lam hos jer. Held og lykke med ham og fårene!
11-11-2017

Vædderlammet Nejlinge Daanaa solgt

Tak til Preben Klarskov Hansen, Sandved for efter fire år at vende tilbage efter en ny avlsvædder. Preben og hans hustru Mette har en Texel baseret krydsningsbesætning på omtrent 150 moderdyr. I 2013 købte de vædderen Sønderager Kløver, som under navnet Dr. Zwarts har gjort et godt arbejde. Dr. Zwarts forbliver hos familien, hvor han den kommende sæson skal gå med et gruppe ældre moderdyr. Tiden var derfor inde til at finde en ny vædder ubeslægtet med Dr. Zwarts. Valget faldt på vædderlammet Nejlinge Daanaa, en tvillingvædder efter Nejlinge Cody og fåret Sønderager Lajla. Som sin far Cody er Daanaa også selv en kraftig vædder. Han har gode ben, en fin overlinje samt et godt bredt kryds. Temperamentet tegner også godt, således har han ikke været blandt de mest frembrusende vædderlam på drengefolden. Vi håber at Daanaa - Dr. Zwarts Junior - kommer til at lave rigtig mange gode lam, - og ønsker Mette og Preben alt mulig held og lykke med jeres nye Zwartbles vædder.
02-10-2017

To elegante gimmere fra 2016 samt et vædderlam solgt

Tak til Torben og Jerry Bækgaard-Salling, Sandved for køb af to store elegante gimmere fra 2016 samt et vædderlam fra 2017. Torben og Jerry, som allerede havde etableret deres Zwartbles-besætning, ønskede en ung vædder, som kunne anvendes på deres nuværende får og gimmerlam. De havde frit valg blandt de 15 vædderlam, og valgte en elegant tvillingvædder efter vores "hollandske" vædder Cato og et af vores unge kraftige førsteårsfår. Foruden vædderen ville Torben og Jerry gerne finde to gimmere fra 2016, som i kraft af deres alder og udvikling er mere klar til ilæmning i det kommende efterår end årets gimmerlam. Blandt de store gimmere var der til gengæld ikke frit valg på alle hylder, - men næsten! Valget faldt på to elegante gimmere efter moderfårene Nejlinge Zoey og Nejlinge Matilde. Begge efter vædderen Virkelyst Silas. Begge gimmere var forblevet i besætningen, såfremt Torben og Jerry ikke var faldet for dem! Vi håber, at I bliver glade for dyrene samt at det kommende forår byder på mange skønne lam hos jer.
15-09-2017

Et førsteårsfår og tre gimmerlam solgt

Tak til Pernille og Preben Sand, Nødebo for køb af et ungt moderfår, hendes to gimmerlam samt et ekstra gimmerlam. Med disse dyr etablerer Pernille og Preben deres besætning. Senere på efteråret leverer vi et vædderlam i Nødebo, så Pernille og Prebens flok kan vokse. Pernille har en fortid i hesteverdenen og har styr på fodring samt produktion af grovfoder. Derudover har hun et rigtig godt øje for "et godt får". Hun spottede øjeblikkeligt den type dyr, som hun ønsker i sin besætning; flotte og kraftige får med stærke ben og et godt bredt kryds! Da hun så vores kraftige vædder, Cody var hun dog helt solgt! Hun ville have et vædderlam netop efter ham og med samme kvaliteter! For at finde et passende får og gimmerlam måtte vi derfor vælge nogle anderledes afstamninger. Det udvalgte førsteårsfår er et rigtig flot får efter Sønderager Rambo, hendes to gimmerlam samt det tredje gimmerlam er alle efter vores "hollandske" vædder Cato. Vi håber, at I bliver glade for dyrene, - og glæder os til at levere et flot og kraftig vædderlam efter Nejlinge Cody senere på efteråret.
14-09-2017

Vædderlam solgt

Tak til Ron Bon, Sønderager Zwartbles for køb af et vædderlammet Nejlinge Dichello efter vores store og kraftige avlsvædder af egen avl, Nejlinge Cody. Mor til Dichello er et ældre moderfår, som var blandt den første gruppe Zwartbles vi i sin tid købte af netop Ron. Moderfåret Michelle er vores højeste får, - og Ron blev interesseret i vædderlammet, idet han netop kombinerer det stærke med det elegante. Vædderlammet er fra medio marts 2017, og vejede 53 kg. ved levering. Han er stadig ganske ung og har næsten udelukkende opnået sin nuværende vægt på mælk og græs, idet de 15 vædderlam fortsat kun deler 2kg kraftfoder hver tredje dag! Lammenes evne til at vokse godt overvejende på mælk og græs er opnået gennem en vedvarende udvælgelse af avlsdyr, som har bevist at de vokser godt på egen hånd, som har en høj grad af modstandskraft ift. indvoldsorm og som vedligeholder sig selv godt. Efter aftale med Ron skulle vi faktisk have haft et vædderlam med hjem i traileren. I stedet indgik vi dog den aftale, at vi i 2018 har førstevalg til et vædderlam efter en bestemt vædder hos Ron.
01-09-2017

Drægtig får og gimmer solgt

Tak til Charlotte og Vagn Mikkelsen fra Lejre for endnu en gang at købe avlsdyr hos os. Charlotte og Vagn har denne gang købt et moderfår drægtigt ved Nejlinge Cato samt en gimmer drægtig ved Nejlinge Cody. Såvel moderfår som gimmer er super flotte avlsdyr. Deres kropsbygning tilhører den elegante hollandske type og deres aftegninger er helt i top. Med S-indeks på henholdsvis 105 og 103 er de to ligeledes med i den absolutte Zwartbles top her i Danmark. Lammene ventes i løbet af marts. De to udvalgte væddere, fædrene til de kommende lam, er henholdsvis Nejlinge Cato samt Nejlinge Cody, der begge er nye væddere i vores besætning. Cato tilhører den elegante hollandske linje, mens Cody er mere kompakt og super muskuløs. Vi glæder os meget til at høre, hvordan lammene falder ud. Og vi håber, at de to piger falder godt til hos jer. Rigtig godt nytår og tak for jeres tillid til vores avlsarbejde!
22-01-2017

Vædderen Virkelyst Silas solgt

Tak til Helene Warthoe fra Gilleleje for køb af den treårige vædder Virkelyst Silas. Helene og hendes mand har et hobbylandbrug med gotlandske pelsfår. De ønskede at krydse deres gotlændere med en Zwartbles vædder for at opnå flere lam og mere kød uden at sætte de lette læmninger over styr. Virkelyst Silas er en stor og kraftig vædder, som i år har lavet utrolig mange flotte lam hos os. Faktisk de bedste lam, som vi nogensinde har fået! Dette efterår har Silas løbet omtrent halvdelen af vores moderfår. Derudover beholder vi en del gimmere efter ham foruden hans søn, Nejlinge Cody som er en særdeles lovende vædder. Vi håber, at Silas også kommer til at lave mange fine lam hos jer, og at I bliver glade for ham.
16-11-2016

Vædderen Nejlinge Castor solgt

Tak til Søren og Per Nilausen for køb af vædderen Nejlinge Castor, der med et S-Indeks på 108 ligger helt i top på den seneste hitliste. Castor er efter Nejlinge Linse og Virkelyst Silas. Han er flot med en god længde såvel som højde. Fra sin far har han fået et godt og kraftigt kryds, mens han fra sin mor har fået lidt for meget hvidt... Det generede dog ikke Søren Nilausen, der ville have en vædder fra hitlistens absolutte top. "Vi piller bare de hvide fra," sagde Søren under sit besøg. Nejlinge Castor skal i første omgang arbejde hos Sørens bror Per, hvorefter han flytter over til Grønbjerg i Vestjylland.
05-10-2016

Vædderen Nejlinge Carlos solgt

Tak til vores dyrlæge Louise Hellenberg for køb af vædderen Nejlinge Carlos efter Nejlinge Abyss og Virkelyst Silas. Carlos er en meget stor og kraftig vædder; høj, lang og med en fantastisk dybde og en super god kødfylde. Ved den seneste vejning for tre uger siden slog vægten ud på 65+ kg. Denne vægt har han opnået på mælk samt god kløvergræs og med kun et minimum af lammefoder. Carlos blev faktisk udvalgt på sin fødseldag i marts, hvor Louise var på hyggebesøg i stalden. Hun pegede på Carlos og sagde: "Ham må du godt reservere til mig!" Da Louise i går aftes skulle udvælge sig en vædder fra flokken, faldt valget så sjovt nok atter på Carlos, der udskiller sig fra mængden i mere end en forstand. Vi håber, at Carlos kommer til at lave mange gode lam hos Louise såvel som i nabobesætningen, hvor han også skal arbejde de kommende år.
15-09-2016

Første andelslam "solgt"

Nejlinge Zwartbles Farm trådte tidligere på året ind i sammenslutningen "Andelsfår". Det gjorde vi bl.a. fordi vi på baggrund af en henvendelse fra Gribskov Kommune besluttede at lade tre unge voksne med Aspergers syndrom træde ind i det daglige arbejde med fårene gennem jævnlige besøg med deres vejleder. Peter, Hanne og Bjørn var dog på ingen måde fremmede for os, idet de er kommet her med mellemrum ligesom vi har besøgt dem på deres "naturskole" og nydt deres hjemmelavede pizzaer i egen bygget pizzaovn. Som andelshaver har man retten til et levende eller et slagtet lam. Og da hverken Peter, Hanne eller Bjørn bryder sig om at slå dyr ihjel, faldt valget på et levende lam. Faktisk er meningen, at de tre andelshavere gennem naturskolen skal starte deres egen lille krydsningsflok baseret på fem forskellige fåreracer købt fra forskellige avlere i Gribskov. Indtil videre har de dog udelukkende valgt deres smukke andelsgimmerlam Nejlinge Caris, der er faldet efter deres andelsfår Sønderager Junior og vædderen Sønderager Rudolph. Caris forbliver hos os, indtil den nye flok er etableret. Tak til Peter, Hanne og Bjørn for mange hyggelige timer i stalden og på markerne. Vi glæder til jeres næste besøg, og til at følge jeres mange projekter på naturskolen. Husk, at vores dør altid står åben for en hyggesnak eller gode råd om får.
13-09-2016

Vædderen Nejlinge Cumar solgt

Tak til Charlotte og Vagn Mikkelsen fra Lejre for køb af avlsvædderen Nejlinge Cumar. Den unge vædder er efter Nejlinge Beatrix og Sønderager Rudolph, - to ekstremt rolige forældre, der synes at have avlet en ualmindelig sød og omgængelig samt flot vædder. Egentlig var det Cumars bror, Chino, som var udset til at avle hos Charlotte og Vagn, der i foråret købte to gimmere hos os. Men en flænge over øjenkammen medvirkede til, at valget istedet faldt på Cumar, som dog på ingen måde står tilbage for sin bror i kvalitet og størrelse, - tværtimod faktisk. Vi håber I bliver glade for jeres nye vædder, - og at han laver nogle fine Zwartbleslam samt krydsningslam til jer i det kommende forår. De bedste efterårshilsner til jer alle på Osmosegaard.
11-09-2016

To smukke avlsgimmere solgt

Tak til Vagn og Charlotte Mikkelsen fra Lejre for køb af to avlsgimmere. De unge damer, der er efter vædderne Sønderager Rambo samt Sønderager Jan, får det rigtig godt hos Charlotte og Vagn, som har det skønneste landsted med rigelige græsarealer til en større fåreflok. Efter aftale udvælger vi til efteråret en flot ung vædder, som passer godt til begge gimmere. Vi håber I bliver rigtig glade for jeres Zwartblesser. De bedste påskehilsner til jer begge.
25-03-2016

Ung drægtig moderfår solgt

Tak til Lasse Hansen samt venner fra Ringsted for køb af et ungt moderfår. Den unge dame, som vi har kaldt "Trylle" er drægtig ved Sønderager Rudolph. Hun læmmer i marts 2016. Hun har læmmet to gange tidligere, - og begge gange klaret det hele selv! Lasse har købt det unge moderfår ubeset. Vi valgte derfor ét af vores allerbedste unge moderfår for at honorere hans tillid. Vi håber I bliver rigtig glade for hende. Hun er rigtig sød, og vi har nydt at være sammen med hende. De bedste juleønsker til jer alle. Pas godt på hende!
09-12-2015

Tre drægtige unge moderfår solgt

Tak til Annette og Jesper Strøyer fra Hedehusene for køb af tre unge moderfår fra vores Beatrix og Michelle familier. De tre unge piger er drægtige ved Virkelyst Silas. Annette og Jesper har et skønt landsted, hvor de har køer, heste og får. De tre Zwartbles piger får det skønt hos jer! Vi ønsker jer held og lykke med dem.
21-11-2015

Vædderen Nejlinge Bertram solgt

Tak til Susanne og Ole Christensen fra Ramløse for køb af ny avlsvædder. Vædderen er efter Nejlinge Tusse og Sønderager Rambo, en kombination, som hvert år giver de skønneste lam til videre avl. Susanne og Ole driver et landbrug med produktion af kvæg og får af forskellige racer. Deres kød sælges som "naturkød", fordi dyrene lever ude på usprøjtede og ugødede naturarealer året rundt. Vi ønsker jer held og lykke med Nejlinge Bertram.
08-10-2015

Vædderen Nejlinge Boston solgt

Tak til Hanne og Knud-Erik Nielsen, Pårup Grauvieh for deres køb af ny avlsvædder. Vædderen, Nejlinge Boston er et trillingelam efter Nejlinge Linse og Sønderager Rudolph. Han er særdeles "good looking" og ligger helt i top blandt danske Zwartbles væddere med et S-indeks på 108. Bostons ene bror, Ben er solgt som avlsvædder til en nystartet Zwartblesbesætning på Lolland. Drengenes mor, Nejlinge Linse har leveret trillingelam de seneste tre år. Det er anden gang Hanne og Knud-Erik køber avlsdyr hos os. Vi håber Boston kommer til at lave mange fine lam hos jer. Held og lykke med ham.
01-10-2015

Gimmerlam og vædderlam solgt

Tak til Lilli Mathiesen og Kurt Jensen ved Klippinge på Stevns for køb af et gimmerlam samt et vædderlam. Gimmerlammet er efter Nejlinge Beatrix og Sønderager Rudolph, mens væddelammet er efter Nejlinge Trylle og Sønderager Rambo. Lilli og Kurt har et skønt landsted, hvor de også har køer, heste og grise. Lammene får det skønt hos jer! Vi ønsker jer en rigtig god sommer.
11-07-2015

Ungt moderfår med gimmerlam samt en avlsvædder solgt

Tak til Maria og Henrik Godtfredsen ved Stokkemarke på Lolland for køb af et ungt moderfår med et gimmerlam ved siden samt et ungt vædderlam til avl. Moderfåret er efter Nejlinge Tusse og Sønderager Rambo. Hendes gimmerlam er efter vædderen Sønderager Jan, mens vædderlammmet er efter Sønderager Rudolph. Maria og Henrik bliver de første til at avle Zwartbles på Lolland. Vi ønsker jer og fårene alt mulig held og lykke. Rigtig god sommer til jer alle.
11-07-2015

Ungt moderfår med to gimmerlam solgt

Tak til Frydenlund Frugtplantage ved Trørød for køb af et ungt moderfår med to gimmerlam ved siden. Moderfåret er efter Nejlinge Linse og Nejlinge Brutus. Hendes lam er efter vædderen Sønderager Rambo. Det er anden gang græsningslauget fra Frydenlund køber avlsdyr hos os. Sidste gang købte græsningslauget to gimmere, hvoraf den ene desværre fik et problem med sin klove ved noget der kunne ligne forfangenhed hos heste. Vi håber at de tre nye piger falder godt til hos jer. Rigtig god sommer til jer alle.
02-05-2015

To drægtige moderfår solgt

Tak til Lykke Thrane Møller med familie og venner for køb af to drægtige moderfår. Fårene er løbet hos vædderen Sønderager Rudolph, - og forventes at læmme i april 2015. Lykke og hendes familie ønskede to unge får, som allerede havde prøvet at læmme én gang. Umiddelbart kunne vi ikke undvære nogen af vores unge moderfår, - men så opstod der pludselig en mulighed for at tilbagekøbe en mindre besætning med dyr som alle er født i vores egen besætning. Vi ønsker jer alt mulig held og lykke med dyrene, og håber I får nogle flotte lam efter Rudolph.
07-12-2014

Gimmerne Nejlinge Aurora og Nejlinge Annette solgt

Tak til Frydenlund Frugtplantage ved Trørød for køb af gimmerne Nejlinge Aurora og Nejlinge Annette. De to gimmere fra foråret 2014 er efter vædderne Sønderager Jimmi og Sønderager Rudolph. Aurora og Annette skal fremover græsse i Frydenlund Frugtplantage sammen med et par andre sorte får, - nemlig nogle Såner. Held og lykke med dyrene.
06-12-2014

Sønderager Jimtown og tre gimmere solgt

Tak til Janne Kronstam, Kennel Khetashio ved Hørsholm for køb af vædderen Sønderager Jimtown. Nejlinge Zwartbles Farm har formidlet vædderen, der er avlet af Ron Bon, Sønderager Zwartbles. Jimtown får følge af tre gimmerlam; Nejlinge L'Aura, Afrodidde og Aliena. De tre gimmerlam er avlet efter tre forskellige væddere. Janne, der i forvejen har en fårebesætning, avler også hyrdehunde af racen Australian Shepherds. Vi glæder os til at høre nærmere om Zwartbles'ernes møde med hyrdehundene. Held og lykke med dyrene.
07-11-2014

Gimmerlam solgt

Tak til Hanne og Knud-Erik Nielsen, Pårup Grauvieh for køb af gimmerlammet Nejlinge Anika efter Nejlinge Edda og vædderen Sønderager Rambo. Hanne og Knud-Erik har i forvejen et par Zwartbles får, og ønskede sig endnu en gimmer til deres avl. Vi håber Anika vokser godt til og kommer til at lave mange fine lam til jer. Held og lykke med hende.
07-11-2014

Nejlinge Angus solgt

Tak til Bodil Walmod, Koholm for køb af vædderen Nejlinge Angus efter Nejlinge Tusse og vædderen Sønderager Rambo. Bodil, der har en besætning af blandede fårerace, ønskede at prøve en Zwartbles vædder, der kan bidrage med lettere læmninger, større frugtbarhed samtidig med at de gode slagtelam bevares. Vi håber Angus kommer til at lave mange fine lam. Held og lykke med ham.
17-09-2014

Får med gimmerlam solgt

Tak til kunstner Lina Murel Jardorf og græsningslauget Æbleblomstgård i Kollerød Landsby for køb af endnu et får med et gimmerlam ved siden. Det unge får, Nejlinge Carla er det første lam, som blev født i vores besætning. Carla er usædvanlig tillidsfuld og meget dygtig til at passe sit lam; et gimmerlam efter Sønderager Rudolph. Vi håber, I bliver glade for jeres nye avlsdyr.
23-04-2014

To kunstneriske gimmere solgt

Tak til kunstner Lina Murel Jardorf for køb af to unge gimmere efter henholdsvis Nejlinge Brutus og Sønderager Rambo. Lina laver det smukkeste kunst fra sit atelier i landsbyen Kollerød ved Allerød. Vi håber, du bliver glade for dine to gimmerpiger. Vi ønsker Lina held og lykke med sin nye besætning.
22-12-2013

Nejlinge Brutus solgt

Vores skønne avlsvædder Nejlinge Brutus er solgt til Henriette Strube ved Vig. Henriette har en besætning af Dorsetfår, og ønskede sig en vædder af en anden race til krydsningsavl. Nejlinge Brutus er efter importvædderen Holim Barry. Hans mor er et af vores bedste moderfår. Brutus er en stor vædder med god kødfylde, dybde og længde. Hans lam har været rigtig flotte og særdeles tillidsfulde. Brutus har også selv et ualmindeligt roligt temperament, og er derfor skøn at arbejde med. Vi håber du bliver rigtig glad for Brutus. Vi glæder os til at følge med i hans arbejde med dine Dorset piger. Rigtig glædelig jul!
18-12-2013

Nejlinge Rasmus, Sønderager Jimmi samt fire hundyr solgt

Tak til familien Baerends, Walloegaard Zwartbles for køb af vædderne Nejlinge Rasmus og Sønderager Jimmi samt fire Zwartbles hundyr til deres nyetablerede besætning. Nejlinge Rasmus er en skøn ung vædder efter Sønderager Rambo. Han er usædvanlig tillidsfuld og nem at omgås. Rasmus fik selskab af fire hundyr - efter tre forskellige væddere - samt vædderen Sønderager Jimmi, som Nejlinge Zwartbles Farm har formidlet salget af. Sønderager Jimmi er avlet af Ron Bon, Sønderager Zwartbles. Vi ønsker Anneke og Richard Baerends held og lykke med den nye Zwartbles besætning! Tusind tak for de lækre oste, som I havde med til os som en gave fra øen Texel!
03-11-2013

Nejlinge Sambo og fire unge hundyr solgt

Tak til familien Hansen, Høbjerg for køb af vædderen Nejlinge Sambo, to førsteårsfår samt to gimmerlam til deres nyetablerede besætning. Nejlinge Sambo er en skøn ung vædder med fin vækst og god udstråling. Han er utrolig tillidsfuld og meget rolig. Sambo har et foreløbigt S-Indeks på 101 med særlig fine tal for mælketilvækst og egen tilvækst. Sambo er efter vædderen Sønderager Rambo og fåret Nejlinge Matilde. Vi håber I bliver glade for Sambo og de fire hundyr. Held og lykke med jeres nye besætning!
28-10-2013

Sønderager Kriger solgt

Tak til Selma Bergenholz, Højbogård for køb af vædderen Sønderager Kriger. Nejlinge Zwartbles Farm har formidlet vædderen, der er avlet af Ron Bon, Sønderager Zwartbles. Selma Bergenholz har en besætning baseret på 75 østfrisiske malkefår, - og er året rundt leveringsdygtig i en række produkter så som spegepølser, grillpølser, røgede køller, ost og is. Vi håber du bliver glad for din nye Zwartbles vædder.
10-10-2013

Sønderager Kløver solgt

Tak til Mette og Preben Hansen, Sandved for køb af vædderen Sønderager Kløver. Nejlinge Zwartbles Farm har formidlet vædderen, der er avlet af Ron Bon, Sønderager Zwartbles. Mette og Preben, der har en ren Texel besætning på ca. 100 moderdyr, ønskede at finde en Zwartbles vædder med henblik på at avle en række krydsningsmoderdyr, der kan bidrage med lettere læmninger, højere frugtbarhed og samtidig bevare de gode slagtelam. Vi glæder os til at følge jeres krydsningsavl, - og håber I bliver glade for jeres nye Zwartbles vædder.
08-10-2013