Tusse-familien

Stammoder i Tusse-familien var indtil 2018 vores grand old lady Nejlinge Tusse 1000, der på trods af kun et middelmådigt S-Indeks, avlede det ene fantastiske lam efter det andet. Faktisk slagtede vi først efter fire avlssæsoner et lam efter hende. Rigtig mange lam efter Nejlinge Tusse arbejder i dag som avlsdyr i vores egen eller rundt omkring i andre besætninger.

Tusse's vædderlam omfatter avlsvædderne Nejlinge Brutus 1089, Nejlinge Rasmus 13, Nejlinge Angus 29 og Nejlinge Bertram 47. Familiens gimmerlam omfatter en stribe flotte piger, hvoraf mange forbliver i besætningen for altid bl.a. søstrene Nejlinge Carla 100 og Nejlinge Caroline 102 og ikke mindst Nejlinge Dora Madsen 125. Tusse-familien er talstærk i vores besætning, - og ikke uden grund! Familien er den familie, som har udviklet sig stærkest og mest sikkert hen over årene. Mens Tusse selv manglede højde og tyngde, har hendes lam og deres efterkommere udviklet såvel højde som fylde kombineret med blandt andet styrke, gode ben og stærke klove samt et godt og vågent udtryk.
 

Tusse-familien avler særdeles livskraftige lam med god tilvækst. Moderfårene har med andre ord masser af mælk og så læmmer de ubesværet.