Lisbeth-familien

Sønderager Lisbeth er stammoder til vores Lisbeth-familien. Denne familie er den mest talrige familie i vores besætning af den simple grund, at de avler virkelig godt!


Lisbeth selv var egentlig ikke et exceptionelt får. Hun var meget hollandsk af udseende; særdeles slank og feminin, men med en stærk ryg og gode ben. Hendes gode moderegenskaber samt det faktum, at hendes lam hvert år voksede fra alle andre gjorde, at vi år efter år lagde Lisbeth-gimmerlam til besætningen, idet vi stille og roligt arbejdede med at forbedre familiens eksteriør.

Som årene er gået har denne familie udviklet sig til at blive en hjørnesten i vores besætning. Familien står for omtrent 30 pct. af årets lam og leverer hvert år avlslam af høj klasse.

Gennem årene har Lisbeth-familiens moderfår lagt de slanke hollandske træk fra sig, og står i dag som kraftfulde, stærke får med høj avlssikkerhed. Moderinstinkterne er fortsat høje og familien har generelt lette læmninger samt masser af mælk. Faktisk har moderfårene så meget mælk, at det typisk tager 10 dage at golde fårene i Lisbeth-familien, mens de fleste familier goldes på 5 dage.

Lisbeth-familien - kernestærke får med høj avlssikkerhed!