Bella-familien

Sønderager Bella Bon var et særdeles elegant moderfår med perfekte aftegninger og et smukt eksteriør. Typemæssigt tilhørte hun den mere slanke hollandske Zwartbles. Hendes krop var harmonisk og af middel højde.

Bella blev stammoder til vores Bella-linje, som desværre ikke længere omfatter Bella selv. Hendes datter Nejlinge Ella fortsatte imidlertid avlen efter sin mor, og i dag omfatter Bella-familien foruden Ella selv flere børne- og oldebørn til stammoderen Bella Bon.


Nejlinge Ella var "enebarn", og fulgte i 2018 sin mor til Roskilde Dyrskue, hvor hun vandt konkurrencen som årets bedst voksende lam. Egenskaben til vækst ser vi hos samtlige afkom i Bella-familien, hvis lam hvert år er med helt i top mht. tilvækst.

Et særligt kendetegn for Bella-familien er power og attitude samt nedtonede aftegninger. Samtlige moderfår i denne familien har særdeles stærke instinkter. De passer og vogter deres lam uovertruffet. Eksteriørmæssigt er familiens afkom typisk meget korrekt, harmonisk af pæn højde på elegante, men stærke ben.

Bella-familien er en familie, som man kun kan have for lidt afkom fra. Vi har således endnu ikke solgt et eneste gimmerlam fra denne familien! Vidunderlige får med kraftige instinkter i form af perfekte moderegenskaber, masser af mælk og super lækker attitude.