Opskæring af lammekødet

Zwartbles lammekød har en mild og blød smag og er generelt lidt mørkere end andet lammekød. Vores lam er mellem 6 og 12 måneder ved slagtning og vejer da 17-26 kg i slagtet vægt. Kødet er dybt rosa med en beskeden fedtmarmorering, som understreger den delikate lammesmag.

Lammekødet er gennemgående så mørt, at stort set alle kødstykker kan ovnsteges. Men lam kan tilberedes på adskillige måneder. Vælger man et helt stykke fx en lammeryg eller en kølle, anbefales det at braisere eller ovnstege kødet. Lammekoteletter er til gengæld velegnede til sautering eller pandestegning. Lammekød i terninger egner sig til braisering eller til at simre i gryderetter. Lammekød i forskellige varianter er også særdeles velegnede til grillen.

Når et lam er over et år gammelt eller har læmmet, kalder vi det et får. Hvis fårekødet skal blive mørt, bør det braiseres eller simres i gryderetter. Fårekød har en kraftigere smag samt en grovere struktur end lammekødet. Fårekød er til gengæld perfekt til spegepølser samt forskellige former for saltet, tørret og røget pålæg. Vi sælger ikke fårekød med mindre det bliver direkte efterspurgt.

Lammene slagtes hos Elisabeth i Slangerup. Her nedkøles lammekødet og hænger derefter i 7-8 dage inden opskæring. Mens lammekødet hænger, siger man at kødet modnes. Herved opnår kødet optimal mørhed og smag.

Lammekødet opskæres enten hos Elisabeth eller som oftest hos vores lokale slagter Kødsnedkeren.

Lammekød skæres sædvanligvis ved en enkel grovpartering. Læs mere om parteringen ved at vælge punktet "Sådan leveres dit lammekød" fra menuen til højre.