Dyrskuer

Sommerens dyrskuer er en enestående chance for at vise sine avlsdyr frem, møde andre avlere og gøre nye bekendtskaber.
På denne side kan du læse om vores resultater på Roskilde Dyrskue gennem årene.
Mød os igen på Roskilde Dyrskue i 2024.

Roskilde Dyrskue 2024 - Nejlinge Ebony blev Skuets Bedste Får og Årets Kødrace Får ...

Roskilde Dyrskue 2024 var en dejlig oplevelse for Nejlinge Zwartbles Farm. Vi stillede med et seksårigt moderfår med et vædderlam ved siden samt et toårigt moderfår med to lam ved siden. Begge moderfår fik 23 point i den indledende bedømmelse, samt en flot kritik af dommerne. I ærespræmiekonkurrencen blev vores seksårige moderfår, Nejlinge Ebony kåret til Skuets Bedste Får, Årets Kødrace Får og blev ydermere placeret på fløjen som den bedste af alle får og væddere. Hendes vædderlam, Nejlinge Kashmir vandt konkurrencen som det lam på skuet med højest daglig tilvækst siden fødslen.

En fantastisk weekend blandt andre avlere og gode venner!

Tak til avlsudvalget for "Får og Geder" for et rigtig godt dyrskue! Vi ses i 2025!

   

Roskilde Dyrskue 2023 - Nejlinge Genia blev Skuets Bedste Får og Årets Kødrace Får ...

Roskilde Dyrskue 2023 var en fantastisk weekend for Nejlinge Zwartbles Farm. Vi stillede med et treårig moderfår med et lam samt tre etårige gimmere henholdsvis med og uden lam. Moderfåret fik 23 point og ærespræmie samt en super flot kritik af dommerne. Hendes gimmerlam vandt konkurrencen som det lam på skuet med højest daglig tilvækst siden fødslen.

De tre etårige gimmere fik alle sammen højeste point, 23 point i de individuelle bedømmelser. Der var desuden en flot ærespræmie til gimmeren Nejlinge Ivana samt rosende ord fra dommerne til alle tre gimmere.

En fantastisk weekend blandt andre avlere og gode venner!

Tak til avlsudvalget for "Får og Geder" for et rigtig godt dyrskue! Vi ses i 2024!

   

Roskilde Dyrskue 2019 - Nejlinge Ellaya blev Bedste Kødrace Får ...

Roskilde Dyrskue 2019 var en fantastisk weekend for Nejlinge Zwartbles Farm. Vi stillede med et treårig moderfår med to lam samt to etårige gimmere uden lam. Moderfåret fik 22 point, en udemærket kritik af dommerne samt en fin lineær kåring. Hendes vædderlam vandt konkurrencen som det lam på skuet med højest daglig tilvækst siden fødslen.

Den etårige gimmer Nejlinge Ellaya fik 23 point i bedømmelsen, en placering på fløjen og vandt efterfølgende en ærespræmie samt præmien for skuets Bedste Kødrace Får! I den lineære kåring opnåede Ellaya optimum karakterer og høstede stor ros af dommerne.

Den etårige gimmer Nejlinge Emilia fik også en fin lineær kåring, blot et point fra optimum. Hendes kraftige, men høje bygning rakte dog kun til en fjerdeplads i bedømmelserne. Til gengæld vakte hun stor begejstring hos en avler, som efterfølgende har bestilt et vædderlam efter hende.

Zwartbles-racen var godt repræsenteret på Roskilde Dyrskue. Og det glædede os, at Nejlinge-Zwartbles solgt til andre avlere, også opnåede fine resultater på skuet. Således høstede både den toårige vædder Nejlinge Dachan samt det treårige moderfår Nejlinge Chloe 23 point og ærespræmie til Kristiansholm Zwartbles.

Tak til avlsudvalget for "Får og Geder" for et rigtig godt dyrskue! Vi ses i 2020!

   

Roskilde Dyrskue 2018 - under en strålende sol ...

Vores deltagelse på Roskilde Dyrskue blev en god debut med mange lærerige oplevelser og flere gode resultater. En fantastisk weekend blandt gode venner og flotte får.

Vi deltog med to moderfår, hver med et gimmerlam ved siden. Yngste moderfår Clarissa fik 23 point og en anden plads i gruppen af to-års Zwartbles får med lam. Clarissa fik desuden en fin lineær kåring. Ældste moderfår Bella Bon fik 23 point, en første plads samt en ærespræmie i gruppen tre-års Zwartbles får med lam. En fin lineær kåring blev det også til. Bellas gimmerlam, Ella blev dyrskuets bedste lam med hensyn til størst daglig tilvækst siden fødslen.

Tak til hele holdet bag "Får og Geder" for et rigtig godt dyrskue! Vi ses i 2019!