Dyrskuer

Sommerens dyrskuer er en enestående chance for at vise sine avlsdyr frem, møde andre avlere og gøre nye bekendtskaber.
På denne side kan du læse om vores resultater på Roskilde Dyrskue 2018-2019.
Mød os igen på Roskilde Dyrskue 2020 den 5., 6. og 7. juni 2020.

Roskilde Dyrskue 2019 - Nejlinge Ellaya blev Bedste Kødrace Får ...

Roskilde Dyrskue 2019 var en fantastisk weekend for Nejlinge Zwartbles Farm. Vi stillede med et treårig moderfår med to lam samt to etårige gimmere uden lam. Moderfåret fik 22 point, en udemærket kritik af dommerne samt en fin lineær kåring. Hendes vædderlam vandt konkurrencen som det lam på skuet med højest daglig tilvækst siden fødslen.

Den etårige gimmer Nejlinge Ellaya fik 23 point i bedømmelsen, en placering på fløjen og vandt efterfølgende en ærespræmie samt præmien for skuets Bedste Kødrace Får! I den lineære kåring opnåede Ellaya optimum karakterer og høstede stor ros af dommerne.

Den etårige gimmer Nejlinge Emilia fik også en fin lineær kåring, blot et point fra optimum. Hendes kraftige, men høje bygning rakte dog kun til en fjerdeplads i bedømmelserne. Til gengæld vakte hun stor begejstring hos en avler, som efterfølgende har bestilt et vædderlam efter hende.

Zwartbles-racen var godt repræsenteret på Roskilde Dyrskue. Og det glædede os, at Nejlinge-Zwartbles solgt til andre avlere, også opnåede fine resultater på skuet. Således høstede både den toårige vædder Nejlinge Dachan samt det treårige moderfår Nejlinge Chloe 23 point og ærespræmie til Kristiansholm Zwartbles.

Tak til avlsudvalget for "Får og Geder" for et rigtig godt dyrskue! Vi ses i 2020!

   

Roskilde Dyrskue 2018 - under en strålende sol ...

Vores deltagelse på Roskilde Dyrskue blev en god debut med mange lærerige oplevelser og flere gode resultater. En fantastisk weekend blandt gode venner og flotte får.

Vi deltog med to moderfår, hver med et gimmerlam ved siden. Yngste moderfår Clarissa fik 23 point og en anden plads i gruppen af to-års Zwartbles får med lam. Clarissa fik desuden en fin lineær kåring. Ældste moderfår Bella Bon fik 23 point, en første plads samt en ærespræmie i gruppen tre-års Zwartbles får med lam. En fin lineær kåring blev det også til. Bellas gimmerlam, Ella blev dyrskuets bedste lam med hensyn til størst daglig tilvækst siden fødslen.

Tak til hele holdet bag "Får og Geder" for et rigtig godt dyrskue! Vi ses i 2019!